Śląski Tygiel kulinarny

Stowarzyszenie Odnowa Wsi Biedrzychowice wspólnie z Muzeum Ziemi Prudnickiej i Powiatowym Muzeum Ziemi Głubczyckiej przygotowały II wydanie książki kulinarnej „Śląski Tygiel Kulinarny”
Publikacja zrealizowana została w ramach zadania pn. „Opolskie frykasy, czyli specjały na świąteczny stół”  współfinansowanego ze środków Samorządu Województwa Opolskiego.
Poznaj najciekawsze przepisy śląskie, kresowe i góralskie, które tworzą obecne dziedzictwo kulinarne województwa opolskiego!

Zapraszamy do bezpłatnego odbioru publikacji:

  • Biedrzychowice – od środy 16 grudnia 2020 r., po uprzednim kontakcie z Panią Różą Zgorzelską;
  • Głubczyce – od środy 16 grudnia 2020 r., Powiatowe Muzeum Ziemi Głubczyckiej (Rynek 1, w godzinach pracy muzeum);
  • Prudnik – od wtorku 15 grudnia 2020 r., Muzeum Ziemi Prudnickiej (Bolesława Chrobrego 5, od godz. 8:00 do 16:00).

Promocja trwa do wyczerpania nakładu!
Prosimy o przestrzeganie reżimu sanitarnego.

W obiekcie Muzeum Ziemi Prudnickiej może przebywać max. 5 osób chcących odebrać publikację. Pozostałych prosimy o poczekanie na zewnątrz. Wszyscy odbierający publikację mają obowiązek zakrywania nosa i ust oraz zachowania 1,5 m odległości od innych osób.

Po wejściu do Muzeum należy skorzystać z płynu do dezynfekcji rąk.

Obraz:

 

 

Publikacja: Piątek, 11 grudnia 2020r. godz.:18:17.

Inne aktualności dodane w tym samym czasie:

Powrót do wyboru aktualności